Kategorier
Bolig

Selvom 2020 ikke byder på udlandsferie, bør du stadig sikre boligen

2020 har på mange måder været et år ulig noget andet. Coronavirus har været – og er – skyld i, at store dele af samfundet lukker ned. Det gælder også udlandsrejser. Det er stadig uvist, hvad sommeren kommer til at bringe, og hvordan restriktionerne kommer til at tage sig ud. Ikke desto mindre har de fleste nok fundet sig til rette med, at sommerferien til udlandet ikke bliver til noget. Det er typisk i forbindelse med rejser, at man skal være særligt opmærksom på at sikre sin bolig, da en tom bolig jo er guf for tyvene. De manglende rejser bør dog ikke afholde dig i at sikre din bolig. AB Låseservice – låsesmed i Odense, Oslo og Lysaker – guider dig til, hvad du selv kan gøre.

Få et sikkerhedstjek

Det er ikke alle, der tænker over, hvor sikker deres bolig egentlig er. Ligeledes er det ikke alle, der tænker over, at deres låsesystemer potentielt er forældet. Et forældet låsesystem er typisk nemmere at dirke op for tyven, da der vil være et mindre antal af låsecylindre og en lavere grad af kompleksitet sammenlignet med nye systemer. Hvis du gerne vil have en professionel vurdering af, hvor optimalt dit låsesystem er, bør du få et sikkerhedstjek hos en låsesmed. Når AB Låseservice udfører et sådant tjek, kigger de på, hvad der giver mening i det konkrete tilfælde. Det er altså ikke per automatik det nyeste og mest teknologiske system, der bliver anbefalet.

Låsesmeden kender faldgruberne ved forskellige slags boligtyper og forskellige låse. De har også erfaringen til at vide, hvad der er guf for tyven, og hvad der besværliggør processen. Samtidigt med at de selvfølgelig har fagligheden til at vurdere dine låse. Det er derfor et godt udgangspunkt at få foretaget et sikkerhedstjek, hvis du vil have en vurdering af sikkerheden i din bolig, samt hvordan den kan optimeres.

Gør ikke tingene nemt for tyven

Der er ingen grund til at gøre arbejdet nemmere for tyven. Og jo sværere du gør det, jo mindre attraktiv bliver din bolig også at lave indbrud i. En af tingene, du kan kigge på, er, hvor skjult dine indgange er. Med indgange menes der alle de steder, hvor tyven potentielt kan bryde ind, det vil sige døre og vinduer. En høj hæk, mange træer, buskads og stakit er noget af det, der kan gøre det nemmere for tyven. Sørg derfor at klippe hækken og generelt overveje, hvordan du kan blotlægge indgangene lidt mere.

Du bør også undgå klicheerne med at lægge ekstranøglen et alt for åbenlyst sted. Det kunne eksempel være under dørmåtten eller under potteplanten ved indgangene. Hvis det er absolut nødvendigt med en ekstranøgle, så find nogle lidt mere kreative steder at lægge den – gerne med lidt længere fysisk afstand fra indgangene.

Klik ind på AB Låseservices danske eller norske hjemmeside, hvis du vil have flere råd til, hvordan du sikrer boligen.