Kategorier
Livsstil

Personlig effektivitet – Tøm din mentale computer

De fleste har oplevet en computer der kører for langsomt, når man har åbnet alle programmerne på en og samme tid. Pludselig kan computeren ikke følge med, og den har svært ved at reagere – Den arbejder ikke længere effektivt.

Det er et godt billede på, hvor vi som personer også fungerer. For typisk stresser vi med mange opgaver, imens vi desperat prøver at ”lukke vinduer” i.

I værste fald fryser vi og går i stå, præcis som computeren gør det.

Flere programmer åbne – Farligt for personlig effektivitet

Vi bliver i metaforen med computeren et øjeblik. Man kan nemlig sige, at vi skal frigive psykiske ram for at opnå større personlig effektivitet.

Ram er et begreb fra computerverden, der bruges til at omtale en computers ydeevne.

Og mens nyere computere har flere og flere ram til færre og færre penge, har den menneskelige hjerne ike på samme måde fået større og større ydeevne, men alligevel forsøger vi at køre flere ”programmer” end nogensinde før.

Vores hjerne fungerer ligesom computeren; har vi meget i hovedet, så kører maskinen langsomt, og der er stor risiko for at vi fryser fast fx ved at blive stresset i sådan en grad, at vi har brug for helt at blive genstartet.

Hovedet skal tømmes

Computeren på toppen af dit hoved skal tømmes. Med andre ord skal du, hvis du ønsker større personlig effektivitet, have tingene ud af dit hoved. Programmerne skal lukkes, dine opgaver skal ud af verden, ned på papir eller noteres i din kalender.

Du skal ikke lade dine opgaver forblive udefinerede, for så rumsterer de videre i dit hoved, og din personlige effektivitet svækkes. Prøv fx at bruge lister til at tømme dit hoved.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *