Kategorier
Bolig

Indbruds- og tyverisikring af hjemmet

Hvor kommer tyven oftest ind? Hvad kan du gøre for at forhindre indbrud? Læs med her, og få svar på disse spørgsmål og mange andre.

Du har muligvis allerede hørt det, men Danmark er i skrivende stund indehaver af den kedelige andenplads i statistikkerne over europæiske lande, hvor der bliver begået flest indbrud. Og denne statistik kan vi ikke være tilfredse med. I 2009 så vi en rekord på hele 48.670 indbrud, og i dag har næsten hver tredje oplevet indbrud i hjemmet eller forsøget på det. Heldigvis ser vi statistikker, der er nedadgående. Men med over 41.000 indbrud i 2013 er vi slet ikke i mål endnu.

Vi danskere er simpelthen ikke gode nok til at tage vare på vores eget hjem, og dette skyldes primært, at vi ikke gider at bruge penge på at indbrudssikre vores hjem. Heldigvis er denne tendens endelig ved at vende, og vi ser investeringer i indbrudssikring som aldrig før.

Region Hovedstaden er den hårdeste ramte region i Danmark, så bor man her, er det virkelig en god idé at gøre sig ekstra tanker om at investere i sikring af boligen. Uanset om man bor i lejlighed, hus, rækkehus, eller hvor man måtte bo.

Du kan gøre en masse ting for at forhindre indbrud udover at investere i indbrudssikring. Du kan se en liste over en række råd i denne artikel fra Bolius.

Vinduet er tyvens foretrukne gennemvej

I omkring 46 % af alle indbrud i private hjem er det igennem vinduet, at tyven finder sin vej ind. Det kan godt ske på en række forskellige måder. Du kan se hele listen over tyvens veje ind nedenfor.

  • Knuste ruder: 20 %
  • Ruden fjernes ved at pille udvendige lister af 16 %
  • Terrassedøre 15 %
  • Opbrudte vinduer 10 %
  • Hoveddøre 7 %
  • Kælderdøre 6 %
  • Øvrige adgangsveje

Man gør altså klogt i at sikre sine vinduer bedst muligt, hvilket man kan gøre på en række forskellige måder. Du kan blandt andet montere vindueslåse, vinduesbeslag, hapsere og på mange andre måder. Du kan se et par forskellige løsninger her.

At ringe efter en låsesmed er en klog idé

Det kan være en rigtig god idé at ringe til en låsesmed i første omgang, hvis man ønsker at indbrudsikre sit hjem. De fleste låsesmede har mange års erfaring indenfor dette felt, hvorfor de som regel er yderst dygtige i rådgivning til et mere sikkert hjem. De kan nemt spotte, hvor de reelle problemer er i lige præcis dit hjem, hvorfor du på den måde kan finde ud af, hvor du skal sætte ind.

Der bliver ofte lagt vægt på mere end bare en alarm. En alarm hjælper naturligvis, hvorfor de fleste låsesmede også tilbyder sådanne. Men mange tyve er ligeglade med alarmer, da de i dag er blevet så dygtige, at de vil være hurtigt inde og ude igen. Det er derfor vigtigt, at man i høj grad også lægger vægt på at gøre selve indbruddet svært for indbrudstyven.

Som det kan ses i den ovenstående liste over tyvens foretrukne adgangsveje, så sker 28 % af alle indbrud igennem en dør i huset. Det er derfor også vigtigt, at du sørger for, at de låse som du har siddende i dørene, er de mest optimale. Har du svært ved selv at vurdere dette, kan du få hjælp af en låsesmed, som også er den bedste til at udskifte dine låse, hvis der er behov for dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *