Kategorier
Fritid Livsstil

Spil dart som fritidshobby

dart

Har du nogensinde overvejet, at en fritidshobby eller ugentlig sportsaktivitet sagtens kan være meget andet end fodbold, håndbold og ridning? Faktisk går rigtig mange danskere til andre former for sportsgrene, som ikke nødvendigvis indebærer den store fysiske aktivitet – for eksempel dart. Og hvad er det så mere præcist, at dart er for et spil? Dartspillet går i korte træk ud på, at man med dartpile med færrest mulige forsøg får spillet sig ned fra 501 point til 0, ved at ramme dartskiven. Man afslutter til sidst spillet med det der kaldes en Double eller en Rød Bull.

Præcision frem for motion

Dart har efterhånden i mange år vundet indpas blandt danskerne, måske blandt andet på grund af dets fokus på præcision frem for motion. I dart handler nemlig i meget højere grad om at kunne ramme præcist end at kunne løbe hurtigt eller tage flest armbøjninger. I dart skal spilleren med en afstand på 2,37 meter ramme dartskiven så præcist som muligt med tre pile pr. runde. Dartskiven er ofte placeret på en lodret væg eller stolpe, sådan så dartskivens centrum, det der kaldes Bull, er placeret 173 cm over gulvet. Vinderen af dartspillet er den, der har flest points når alle dartskivens felter er lukket, eller den der har flest points og selv formår at lukke alle felterne.

Dart kan spilles af alle

Selv om det kan lyde halvfarligt, at spille et spil med pile, så kan alle faktisk være med. Det kan de blandt andet fordi der findes mange forskellige former for dartpile. Hvor de billigere dartpile i messing er rigtig gode for begyndere, så er dartpilene i for eksempel messing eller chrom super velegnede til de mere rutinerede og øvede dartspillere

Vigtigt at have dartudstyret i orden

Når du spiller dart, er det vigtigt at have styr på sit udstyr og sørge for at tilegne sig noget af en høj kvalitet. Det er for eksempel vigtigt, da det har en stor betydning for dit spil, om dartpilene har den rigtige vægt eller om dartskiven giver efter på den rigtige måde. Det er derfor vigtigt at købe sit dartudstyr hos en forhandler, der har styr på sit kram, og som sælger udstyr af høj kvalitet og gode mærker. Dartmærket Bull fokuserer for eksempel på rigtig høj kvalitet til gode priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *