Kategorier
Bolig

Forudsigelse: Boligpriserne vil stige i 2024 og 2025

Boligmarkedet er i konstant udvikling, og ingen kan endegyldigt spå om fremtiden. Alligevel tyder prognoser på, at fremtiden byder på højere boligpriser. Nationalbanken har forventer nemlig stigende boligpriser i 2024.

I følge prognosen fra Nationalbanken vil priserne stige 0,7 % i 2024 og 2,1 % i 2025.

Skal du købe hus i fremtiden?

Købelysten hos danskerne ser heller ikke ud til at være faldet. Ifølge ejedomsmæglerkæden Home har hver 6. danskere planer om at købe bolig inden for det næste halve år. Særligt i hovedstaden er der mange, som har planer for boligkøb i fremtiden, det gælder både hus, ejerlejlighed og køb af sommerhus.

Er du en af dem, som går med boligkøbsdrømme? Så er der en række ting du skal huske og være opmærksom på. Her har vi listet en række ting, der er gode at vide, hvis du går med drømme om boligkøb i fremtiden.

Det skal du vide

  • Boligskatterne stiger i 2024. Det betyder, at boliger, der bliver overtaget i 2024 eller 2025 vil boligskatten være højere.
  • Bliv godkendt af banken, før boligsøgningen begynder. Så ved du, hvad du har at købe bolig for.
  • Læs stillingopslaget og tilstandsrapport på en bolig, inden du ser den.
  • Vælg en ejerskifteforsikring, så du har tryghed i forbindelse med bolighandlen. En ejerskifteforsikring dækker nemlig skjulte fejl og mangler, som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten. Det kan være gode penge at bruge, da 1 ud af 5 ender med at gøre brug af ejerskifteforsikringen. Bliv klogere på prisniveauet på ejerskifteforsikringer her. Der findes mange udbydere af ejerskifteforsikringer. Her kan du blive guidet til, hvordan du vælger den bedste.