Kategorier
Bolig Miljø Økonomi

Spar penge på dine varmeudgifter og køb et pillefyr

Da jeg for nylig havde investerede en del penge i et nyt pillefyr til opvarmning af mit hus, ledte jeg derfor efter en hjemmeside hvor jeg kunne købe og bestille billige træpiller, da man bruger træpillerne som brændsel til pillefyret. Og jeg kan sige med det samme at der er langt mellem snapsene når det kommer til at finde en god og troværdig hjemmeside som sælger træpiller. Da størstedelen af de hjemmesider jeg surfede rundt på så meget uprofessionelle ud, derudover kunne jeg heller ikke finde kontaktoplysninger på mange af hjemmesider, hvilket også var med til at gøre mig utryg ved at benytte mig deres hjemmesider til at købe og bestille træpiller.

Dog efter noget tids søgen fandt jeg endelig en pålidelig hjemmeside som solgte træpiller. Hvorefter jeg så bestilte to par 15 kg sække træpiller af mærket Lava. Grunden til at søgte efter træpiller, var som jeg nævnte tidligere fordi at jeg havde købt et pillefyr, da jeg gerne ville spare nogle penge på mine varmeudgifter. Man kan nemlig ved at fyre op med træpiller i stedet for olie eller naturgas spare op til halvdelen af ens varmeudgifter, det var netop på baggrund af dette at jeg valgte at købe et pillefyr. Dog skal man nok regne med at ens investering af et pillefyr først tjener sig hjem efter 2-4 år.  Derudover udnytter pillefyret også varmen langt mere effektivt end et olie eller gasfyr.

Du kan læse mere specifikt om virkningsgraden af et pillefyr ved at klikke her.

Fordelene ved træpiller

absolut_traepiller_kopfleiste_web_dk_april13

Mange af jer undrer jer sikkert over hvad træpiller helt præcist er for noget. For at sige det meget simpelt så er det sammenpressede træspåner og savsmuld som bliver sammenpresset og lavet om til små træklumper, det er typisk at man bruger fyr eller grantræ til dette formål, dog kan alle slags træsorter bruges til at lave og producere træpiller. De helt store fordele ved træpillerne er at de er et CO2 neutralt brændstof, dermed bidrager du ikke til drivhuseffekten når du fyrer op med træpiller i dit pillefyr, derudover som nævnt tidligere er den anden store fordel at man sparer rigtigt mange penge på ens varme og energiudgifter.

Gode råd inden du giver dig til at købe træpiller

Hvis du nu selv sidder og godt kunne tænke dig at købe et pillefyr og nogle træpiller til at fyre op med. Så vil jeg gerne give dig et par gode råd som du kan følge inden du foretager dig dit køb.

Når du køber træpiller skal du være meget opmærksom på kvaliteten, du skal nemlig være påpasselig med at du ikke køber træpiller som indeholder over 1 % lim, da det dermed kan være tale om træpiller med meget stort kemisk indhold, hvilket i så fald betyder at de ikke er så miljøvenlige. Herudover hvis du har mulighed for det kan du prøve at lugte til træpillerne, hvis de lugter af andet end træ, så er det igen fordi at der er tale om træpiller der har et højt indhold af kemikalier.

Gode råd inden du giver dig til at købe et pillefyr

Inden du giver dig til at købe et pillefyr, bør du stille dig selv en række spørgsmål såsom:

  • Hvor stort er mit varmebehov? Det er nemlig essentielt at man køber et pillefyr hvis ydelse passer til dit varmebehov.
  • Må pillefyret støje?  Rigtig mange pillefyr støjer, derfor kan du købe nogle specifikke pillefyr som ikke støjer så meget, ellers kan du overveje om du kan stille pillefyret i kælderen og dermed leve med støjen.
  • Skal mit pillefyr opvarme hele hjemmet? Man kan nemlig både købe pillefyr som varmer hele hjemmet, eller købe pillefyr som blot varmer en del af hjemmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *